Veelgestelde vragen

Ontdek alles wat je moet weten over onze producten in onze uitgebreide lijst met veelgestelde vragen. Van informatie over onze garantie en retourbeleid tot antwoorden op vragen over betalingen en verzending - onze FAQ-pagina is je one-stop-shop voor alle antwoorden. Bespaar tijd en krijg snel antwoord op je vragen met onze handige FAQ-pagina.

Verzending

Wat zijn de verzendopties en -kosten?

We werken samen met een shippingcenter die onze pakketten verzorgd. De cutoff tijd is 23:59. Als je voor deze tijd besteld heb je dit de volgende werkdag (en vaak zaterdag) in huis.

De verzending naar Nederland en België is gratis vanaf €50.

Hoe lang duurt het voordat mijn bestelling wordt verzonden?

We streven ernaar om de bestellingen voor 23:59 dezelfde werkdag na ontvangst van betaling te verzenden.

Hoe lang duurt het voordat mijn bestelling aankomt?

We hanteren een cutoff tijd van 23:59 en volgende dag levering. In de meeste gevallen wordt dit netjes gehaald. Zondag is uitgesloten van levering. Voor internationale zending is het sterk afhankelijk van de vervoerder. Gemiddeld ligt dit op 3-7 werkdagen.

Kan ik mijn bestelling volgen?

Ja, we sturen een e-mail met een trackingnummer zodra je bestelling is verzonden. Je kunt je bestelling volgen via de website van de vervoerder.

Wat gebeurt er als mijn bestelling niet aankomt?

Als je bestelling niet binnen de geschatte levertijd aankomt, neem dan contact met ons op en we zullen het voor je uitzoeken. We streven ernaar om eventuele problemen met de verzending zo snel mogelijk op te lossen.

Garantie en retouren

Wat is jullie garantiebeleid?

We bieden een garantie op al onze producten tegen fabricagefouten en defecten. Als je een probleem met ons product hebt, neem dan contact met ons op en wij zullen het voor je oplossen.

Wat gebeurt er als ik een beschadigd product ontvang?

Als je een beschadigd product ontvangt, neem dan onmiddellijk contact met ons op. We zullen het probleem voor je oplossen en zorgen dat je een nieuw product ontvangt.

Kan ik een product retourneren als het niet aan mijn verwachtingen voldoet?

Ja, je kunt je product retourneren als het niet aan je verwachtingen voldoet, zolang de verpakking nog in een plastic seal zit, dus ongebruikt is.

Hoe lang heb ik om een product te retourneren?

Je hebt 14 dagen de tijd om een product te retourneren na ontvangst van uw bestelling.

Moet ik betalen voor de retourzending van een product?

Ja, je kan er voor kiezen om het product zelf naar ons te retourneren. Deze kosten betaal je zelf. Een andere optie is dat wij een retourlabel leveren. Er wordt dan een bedrag van het retourlabel verrekend met de terugbetaling.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn geld terugkrijg na het retourneren van een product?

We streven ernaar om je geld binnen 14 dagen na ontvangst van het geretourneerde product terug te betalen. Het kan echter langer duren voordat het geld op je rekening staat, afhankelijk van je bank.